SCOLI CONSTANTA
SCOLI PARTICULARE CONSTANTA
LICEE PARTICULARE CONSTANTA
  Click oferta meniuri YvY Catering           
 
 
 
Festivalul Mamaia Copiilor Iulie 2018
 
 
 
 
Concurs de interpretare muzicala, dans si show,
dedicat copiilor de gradinita, scolari, adolescenti si tineret

Festivalul Mamaia Copiilor  se desfasoara in perioada 7-14 iulie 2018 si va fi transmis in direct pe TVR2 in intervalul 10-14 iulie. Etapa de preselectie va avea loc in luna aprilie 2018iar depunerea lucrarilor si dovada platii trebuie efectuate din aprilie pana in data de 12 mai 2018

Detalii inscriere, conditii de participare, desfasurare eveniment

     Asociatia Culturala ''MAMAIA COPIILOR'' , Uniunea Compozitorilor si Muzicologilor din Romania, Societatea Romana de Radiodifuziune, Societatea  Romana de Televiziune, Primaria Constanta, Radio Romania Regional, Casa de Cultura a Sindicatelor- Constanta, da startul pentru a XVIII-a editie a Festivalului National de Creatie si Interpretare “Mamaia Copiilor” 2018.

Etapa Zonala de preselectie va avea loc in urmatoarele centre:
 

Constanta - Casa de Cultura a Sindicatelor - Bul. Alex. Lapusneanu Nr. 1

Timisoara - Sediul TVR - Str. Pestalozzi nr. 14 A – Duminica, 15 aprilie - ora 11.00

Craiova- Sediul TVR - Calea Unirii nr: 62 – Vineri, 20 aprilie - ora 11.00

Barlad- Teatrul ''Victor Ion Popa'' - Sambata 21 aprilie - ora 11.00

Iasi - Sediul Radio Iasi - Str. Lascar Catargi nr. 44-Vineri, 27 aprilie - ora 11.00

Bucuresti-Palatul National al Copiilor–Bd. Tineretului 8-10, Sambata 28 aprilie ora 11.00

Bucuresti-Palatul National al Copiilor-Duminica, 29 aprilie ora 11.00

 

Sectiunea de Interpretare

    La Sectiunea de Interpretare solisti individuali - copiii ce se pot prezenta trebuie sa aiba varstele cuprinse intre 4 si 17 ani  la cele 5 grupe de concurs, dupa cum urmeaza:

 4-6 ani; 7-9 ani ; 10-12 ani; 13-15 ani ; 16-17 ani

Pentru concurentii individuali ce participa la preselectia zonala acestia vor prezinta doua melodii de muzica usoara romaneasca pe suport CD audio. Se vor interpreta doua melodii, una la alegere interpretata integral iar a doua numai o strofa si refren.

Concurentii ce doresc sa participe la etapa zonala de preselectie,  se pot prezenta la oricare din centrele zonale mentionate, indiferent de localitatea de domiciliu.

Modalitatea inscrierii:

Pentru inscrierea la aceasta sectiune, se depun: fisa de inscriere, negativele pieselor si dovada platii taxei  in copie. Inscrierile pentru acesta etapa se pot face la sediul din Constanta pana la data de 10 aprilie 2018 ori la sediile mentionate mai sus, pana in ziua concursului.
 
 

Sectiunea interpretare SHOW

   Selectia pentru aceasta sectiune – SHOW - se va face pe baza DVD-urilor transmise de concurenti, DVD ce contine momentul artistic de muzica usoara respectiv pop romaneasca, propus de concurent pentru finala mare.

Show-ul poate fi sustinut de unul pana la 12 interpreti orice combinatie solist/solisti – dansatori, cu conditia ca numarul maxim de copii interpreti pe scena sa fie 12.

Juriul va alege cele mai bune 14 propuneri de show.

Participantii la aceasta sectiune vor depune materialele video (DVD), formularul de inscriere, textul si dovada platii taxei, intr-un plic sigilat la centrele zonale de selectie ori prin posta, la adresa: Casa de Cultura a Sindicatelor - Bul. Alex. Lapusneanu Nr. 1, pana la data de 12 mai 2018 - data postei, cu specificatia: SHOW.

Festivalul Mamaia Copiilor va pune la dispozitia concurentilor logistica necesara si sceno-tehnica, conform cererilor formulate de concurenti dar, in limita posibilitatilor tehnice .

 

Sectiunea de Creatie

   La Sectiunea de Creatie se vor prezinta melodii in prima auditie cu o durata ce nu trebuie sa depaseasca 3 minute / 3 minute 30' in conformitate cu regulamentul, realizate de muzicieni profesionisti sau amatori.

   Juriul de specialitate, ce se va intruni in ziua de  14 mai 2018, va promova pentru participarea in etapa finala - 28 melodii, cate 7 pentru fiecare categorie de varsta : Prescolari, Scolari, Adolescenti si Tineret.

Modalitatea depunerii lucrarilor pentru Concursul de Creatie:

   Lucrarea respectiva inregistrata in format audio - pe un CD, textul si partitura realizata pe calculator vor fi introduse intr-un plic mare  inchis. In loc  de numele expeditorului se trece un motto si grupa  de varsta pentru care este trimisa lucrarea (prescolari / scolari / adolescenti / tineret) . In alt plic mai mic si sigilat se va introduce copia dupa chitanta de depunere a taxei de participare. Pe acest plic vor fi mentionate: numelor realizatorilor, adreselor si numerelor de telefon ale compozitorului si autorului de text. Plicul mic se introduce in plicul mare. Pe CD, pe partitura, text, cat si pe plicul cu numele autorilor se vaspecifica doar Motto-ul lucrarii.

 

   Lucrarile se pot depune si la Secretariatele etapei zonale de preselectie, ori de Selectie Nationala (in centrele si in zilele specificate mai sus) unde se pot achita in numerar si taxele de participare, ori pot fi expediate pe adresa : Festivalul Mamaia Copiilor - Casa de Cultura a Sindicatelor - Bul. Alex. Lapusneanu Nr. 1, pana la data de 12 mai 2018 - data postei, cu specificatia: Creatie si grupa de varsta. 

 

Mai multe detalii despre desfasurarea etapelor pe site-ul www.mamaiacopiilor.ro, dar si zilnic, la telefon 0723270960, intre orele 9 si16, la Secretariatul Festivalului .