SCOLI CONSTANTA
SCOLI PARTICULARE CONSTANTA
LICEE PARTICULARE CONSTANTA
  Click oferta meniuri YvY Catering           
 
Rezultatele obtinute de Romania la Olimpiade Internationale vara 2018
 

Rezultatele obtinute la  Olimpiade Europene si Internationale in luna iulie a anului 2018 de catre elevii romani

1) La a doua editie a Olimpiadei Europene de Informatica pentru Juniori (EJOI), elevii romani au castigat o medalie de aur, doua medalii de argint si o medalie de bronz.

 

Medalia de aur a fost obtinuta de Alexandru Luchianov (clasa a VII-a/Colegiul National de Informatica „Tudor Vianu” din Bucuresti), iar medaliile de argint au revenit lui Albert Antoniu Greaca (clasa a VIII-a/Liceul Teoretic International de Informatica din Bucuresti) si lui Andrei Moldovan (clasa a VII-a/Scoala Gimnaziala nr. 79 din Bucuresti). Medalia de bronz a fost adjudecata de Luca Perju Verzotti (clasa a VII-a/Colegiul National de Informatica „Tudor Vianu” din Bucuresti). Competitia s-a desfasurat, in perioada 26 iulie - 1 august, la Innopolis –Tatarstan, Federatia Rusa. Au participat 80 de elevi din 21 de tari.

 

Olimpiada Europeana de Informatica pentru juniori (EJOI) se desfasoara dupa regulile si standardele Olimpiadei Internationale de Informatica (IOI), iar conform acestuia, participantii sunt elevi din invatamantul gimnazial, cu varsta de pana la 15 ani, fiecare echipa avand doi profesori coordonatori si maximum 4 elevi. Competitia s-a desfasurat pe parcursul a doua zile, fiecare proba avand durata de patru ore.

 

2) A 50-a Editie a Olimpiadei Internationale de Chimie (IChO)  a adus Romaniei patru medalii: trei medalii de argint si o medalie de bronz.

Olimpicii romani premiati cu argint sunt Teodora Stan (clasa a X-a/Liceul International de Informatica din Bucuresti), Hakan Calila (clasa a XII-a/Colegiul National „Mircea cel Batran” din Constanta) si Tudor Cristian Cozma (clasa a XII-a/Colegiul National „Emil Racovita” din Iasi). Daniel Cristian Ungureanu (clasa a XII-a/Liceul International de Informatica din Bucuresti) a fost medaliat cu bronz. Competitia IChO 2018 s-a desfasurat in perioada 19 - 29 iulie, in Cehia (Praga) si Slovacia (Bratislava). Au participat 300 de concurenti din 82 de tari.

 

3) Olimpiada Internationala de Fizica

Lotul olimpic de fizica al Romaniei a obtinut la editia din acest an cinci distinctii: o medalie de aur, doua medalii de argint si doua medalii de bronz.

 

Petru Cotrut, elev al Liceului International de Informatica din Bucuresti, a castigat medalia de aur, pe are o alatura celei castigate in 2017, tot de aur.

Sabina Dragoi si Stefan Dolteanu, de la acelasi Liceu  au fost medaliati cu argint, in timp ce Cosmin Andrei (Liceul International de Informatica din Bucuresti) si Razvan-Mihai Ursu (Colegiul National „Mircea cel Batran” din Constanta) au castigat medaliile de bronz.  Concursul consta in sustinerea unei probe teoretice si una experimentala cu durata de 5 ore fiecare. Scorul maxim ce poate fi obtinut de un concurent este de 50 de puncte (30 de puncte la proba teoretica si 20 la proba experimentala).   Olimpiada Internationala de Fizica a ajuns anul acesta la a 49-a editie si a a vut loc la la Lisabona, in perioada 21-29 iulie, adunand la un loc peste 400 de participanti din 90 de tari. Prima Olimpiada Internationala de Fizica a avut loc in 1967, in Polonia, cu participarea a 5 tari, inclusiv Romania. Romania a gazduit aceasta competitie de doua ori pana acum: in 1972 si in 1983.

 

4) Olimpiada Internationala de Biologie aflata la a 31-a editie, s-a desfasurat anul acesta in perioada 15-22 iulie la Teheran (Iran), iar Romania a obtinut patru premii: o medalie de argint si trei medalii de bronz.

Andrei Mitrofan, elev al Liceului Teoretic de Informatica din Bucuresti a castigat medalia de argint, iar  medaliile de bronz au fost obtinute de Silvia Alda (Colegiul National „C.D. Loga” din Timisoara), Elena Diana Gabroveanu (Colegiul National „Fratii Buzesti” din Craiova) si Magdy Mekdad (Colegiul National „Mihai Viteazul” din Bucuresti).   Romania participa la Olimpiada Internationala de Biologie din 1997, olimpicii romani inscriindu-se constant pe lista laureatilor. Editia din acest an a reunit peste 280 de concurenti din 70 de tari.

 

5) Olimpiadele Balcanice de Informatica pentru seniori si juniori au fost gazduite anul acesta de Timisoara in perioada 7 - 13 iulie.

Loturile olimpice de informatica ale Romaniei au obtinut 16 distinctii (4 medalii de aur, 8 medalii de argint si 4 medalii de bronz)

Laureatii cu aur la seniori sunt Theodor Pierre Moroianu (Liceul International de Informatica din Bucuresti), Alexandru Petrescu (Colegiul National de Informatica Tudor Vianu” din Bucuresti) si Alexandru Babalau (Liceul Teoretic „Grigore Moisil” din Timisoara), in timp ce la juniori s-a impus Alexandru Luchianov (Colegiul National de Informatica Tudor Vianu” din Bucuresti).  Maria-Alexa Tudose (Colegiul National „Ion Luca Caragiale” din Ploiesti), Alexandra Maria Udristoiu (Colegiul National „Fratii Buzesti” din Craiova), Denis Banu (Liceul Teoretic de Informatica „Gr. Moisil” din Iasi), Andrei Coman (Colegiul National de Informatica Tudor Vianu” din Bucuresti) si Ioan Popescu (Colegiul National „Tudor Vladimirescu” din Targu Jiu)  au castigat medalii de argint in concursul destinat seniorilor. Juniorii Albert Antoniu Greaca (Liceul International de Informatica din Bucuresti), Andrei Moldovan (Scoala Gimnaziala nr. 79 din Bucuresti) si Luca Perju Verzotti (Colegiul National de Informatica Tudor Vianu” din Bucuresti) au obtinut medalii de argint.   Medaliile de bronz au fost obtinute de Juniorii  Raul Alexandru Todoran (Colegiul National „Aurel Vlaicu” din Orastie), Valentin Eduard Dumitrescul (Colegiul National „Stefan cel Mare"/Palatul Copiilor Suceava), Mihnea Luca Metehau si Flaviu-Cristian Verde (ambii de la Colegiul National de Informatica Tudor Vianu” din Bucuresti). La editiile din acest an au participat peste 85 de concurenti din tarile din regiune.

 

6) Olimpiada Internationala de Matematica aflata la a 59-a editie  s-a desfasurat in perioada 3 - 14 iulie, la Cluj-Napoca. Lotul Romaniei a obtinut sase premii: o medalie de aur, o medalie de argint, doua medalii de bronz si doua mentiuni.

 

Medalia de aur a fost cucerita de Ioan-Andrei Nicolae, iar medalia de argint de Ciprian-Mircea Bonciocat (laureat cu argint si la precedentele trei editii). Mihnea-Gabriel Doica (medaliat cu argint  si in 2017) si Edis Memis au castigat medaliile de bronz, in timp ce Antonie Ciocan si Radu-Alexandru Iacob au obtinut mentiuni. Echipa Romaniei a fost condusa de profesorii universitari Catalin Liviu Gherghe si Mihai Chis. 

In clasamentul pe natiuni, Romania a ocupat locul 33, la egalitate cu Franta. Locul 1 l-a obtinut echipa SUA, Locul 2 - Federatia Rusa si Locul 3 -  R.P. Chineza.

La editia din acest an, au participat 615 concurenti si 263 profesori coordonatori/observatori din 114 tari.    Probele propriu zise - in zilele de 9 si 10 iulie in Sala Polivalenta. Lucrarile  corectate in intervalul 11-12 iulie,iar festivitatea de premiere in data de 13 iulie 2018.

Fiecare stat a fost reprezentat de o echipa formata din maximum sase elevi, insotita de cel putin doi profesori. Au fost prezenti, de asemenea, peste 900 de invitati straini.
Romania a organizat de 4 ori pana acum acest eveniment, fiind alaturi de Bulgaria,tara care a participat in mod constant, la toate editiile
incepand de la prima editie ce a avut loc in anul 1959, la Brasov.

 

7) Concursul National de Comunicari Stiintifice - Geografie 2018 s-a desfasurat anul acesta in perioada 8-12 iulie in localitatea Cumpana, judetul Constanta. La editia din acest an au participat 115 elevi din 37 de judete si o echipa din Republica Moldova.

 

Concursul s-a desfasurat pe trei sectiuni - geografie fizica, geografie umana si geografia mediului - si a constat in sustinerea a doua probe, avand la baza o cercetare de teren.

 

Au fost acordate 9 premii (cate 3 pentru fiecare sectiune) si 20 de mentiuni, s-au acordat totodata premii speciale din partea Societatii de Geografie din Romania si a Universitatii Politehnica din Bucuresti. Presedinte al Comisiei Centrale de organizare a fost Marian Ene, conferentiar universitar doctor la Facultatea de Geografie din cadrul Universitatii din Bucuresti.

 

CNCS-G este competitia ce stimuleaza creativitatea elevilor prin latura aplicativa pe care o cuprinde, reprezentand totodata cadrul prin care elevii pasionati de aceasta disciplina se pot exprima.
 

8) 8 august 2018 -  Lotul olimpic de Geografie al Romaniei, participant la a XV-a editie a Olimpiadei Internationale de Geografie, ce a avut loc in Canada - Universitatea Laval din  Québec, in perioada 31 iulie - 6 august, a obtinut trei medalii de aur si o medalie de argint.
Performanta a plasat Romania pe primul loc in clasamentul pe natiuni, din peste 160 de elevi din 43 de tari.

Elevii laureati cu aur sunt Bianca Elena Solomon (clasa a XI-a/Colegiul National „Costache Negruzzi” din Iasi),
Andrei Sandu (clasa a XI-a/Colegiul National din Iasi) si Manuel Cristian Fosalau (clasa a XII-a/ Colegiul National „Emil Racovita” din Iasi).
Omar Hamod (clasa a XII-a/Colegiul National „Mihai Viteazul” din Bucuresti) a obtinut  medalia de argint.
 

  9) 20 Aug 2018 - La a XXV-a editie a Olimpiadei de Informatica a Europei Centrale (CEOI), ce s-a desfasurat la Varsovia (Polonia), in perioada 12 - 18 august, lotul de informatica al Romaniei s-a clasat pe primul loc, la egalitate cu tara gazda, obtinand patru medalii - doua medalii de aur si doua medalii de argint .

Medaliile de aur au fost cucerite de:

Costin-Andrei Oncescu (clasa a XII-a/Colegiul National „Dinicu Golescu” din Campulung, jud. Arges) – laureat cu aur si la olimpiada de anul trecut

Alex Tatomir (clasa a XII-a/ Colegiul National „Nicolae Balcescu” din Braila).

Medaliile de argint au fost cucerite de:

Ioan-Tiberiu Musat (clasa a IX-a) si Stefan Constantin-Buliga (clasa a XII-a), ambii elevi ai Colegiului National „Tudor Vianu" din Bucuresti.

La concursul din acest an au participat un numar 55 de concurenti din 13 tari.

Initiativa organizarii acestei competitii apartine Romaniei, care a si organizat , la Cluj – Napoca, prima editie, in anul 1994.

 

10) 20 Aug 2018La a XII-a editie a Olimpiadei Internationale de Stiinte ale Pamantului, desfasurata la Kanchanaburi (Thailanda), in perioada 8-17 august (International Earth Science Olympiad - IESO), olimpicii romani au obtinut performante deosebite, castigandpatru medalii: una de argint si trei de bronz.

Medalia de argint a fost castigata de

Alexandru Slavoia, elev in clasa a X-a la Colegiul National „Emanuil Gojdu” din Oradea, Medaliile de bronz au fost obtinute de:

Florian-Chiriac Calina (clasa a XII-a/Colegiul National „Fratii Buzesti” din Craiova),

Andrei-Mircea Lupuleasa (clasa a XI-a/Colegiul National din Iasi) si

Andrei Marin (clasa a X-a/Colegiul National de Informatica „Tudor Vianu” din Bucuresti).

In cadrul competitiei, concurentii sustin individual o proba teoretica si una practica. Pentru a incuraja colaborarea intre cei 154 de elevi participanti din 38 de tari acestia se organizeaza echipe internationale, primesc teme de cercetare privind poluarea mediului dintr-o anumita zona geografica si realizeaza un proiect cu posibile solutii pentru ameliorarea problemelor din zona respectiva.

 
 
 
sursa edu.ro